ראיון עבודה מוצלח

לקוחות ממליציםיצירת קשרטלפון

מהו ראיון עבודה מוצלח

מה עושה ראיון עבודה למוצלח, כחלק מתהליך קבלה לעבודה?

ראיון עבודה כחלק מתהליך קבלה לעבודה או התמודדות על משרה חדשה נתפס אצל חלק מאיתנו כהצגה שאפשר ליהנות ממנה ואצל חלק אחר מאיתנו כעונש שעלינו לשאת כדי להתקבל למקום עבודה חדש. "היה לי ראיון עבודה טוב", זה מה שאנחנו רוצים להרגיש כשיוצאים מראיון עבודה. מה עושה את ראיון העבודה לראיון טוב?
במהלך האימונים שביצעתי עם מנהלים ועובדים, שאלתי אותם: האם אתה יודע בזכות מה נבחרת לתפקיד בו אתה נמצא, למה בחרו דווקא בך? התשובה השכיחה ביותר: "הבוס שלי אמר לי, היה לך ברק בעיניים". אף אחד לא ידע להסביר את התופעה, כולם הבינו שנוצרה כימיה בין המראיין למועמד.

במדריך הנוכחי ריכזתי 7 נקודות המהוות מדדים לקיום התופעה: ברק בעיניים!

 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שהמרואיין גרם למראיין לרצות לגייס אותו.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון ארוך.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שוטף, ראיון קולח שבו הייתה זרימה בשיחה.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שהמועמד הצליח להעביר מסר שהוא הפתרון הנכון והמתאים למעסיק הפוטנציאלי.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שהמועמד הצליח לשכנע את המראיין שהוא המועמד המתאים ביותר למשרה המוצעת.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שיש תמימות דעים בין המראיין לבין המרואיין, האם המועמד באמת מתאים.
 ראיון עבודה טוב הוא ראיון שהמראיין זיהה ברק בעיניים של המרואיין.
ציינתי שבעה מדדים לראיון עבודה מוצלח, ראיון עבודה טוב. האם למועמד יש יכולת השפעה או שליטה על כך? התשובה בהחלט כן!
הכנה מתאימה לראיון עבודה
להתקבל לעבודה זאת משימה. משימה, לפני שנגשים אליה חשוב מאוד לבצע עבודת הכנה. עבודת הכנה ראויה עושה את הראיון כמשחק או הצגה טובה ולא כעונש.
עבודת הכנה טובה היא אימון (coaching) וסימולציות על כל השאלות שהנך עלול/עשוי להישאל במהלך ראיון עבודה. אימון הכנה לראיון עבודה למשרה בכירה נותן ביטחון בראיון עצמו.

ראיון עבודה ארוך הוא תוצאה של דו-שיח, הבנה וכימיה טובה בין הנוכחים בראיון. שיחה זורמת היא תוצאה של שותפות פעילה בראיון מצד המרואיין. כדי ליצור שיחה, צריך לחשוב ולשאול שאלות שיכולות להועיל למרואיין.

המסר שאתה רוצה להעביר

בראיון עבודה המרואיין חייב להבין ולהעביר למראיין את המסר שהמועמד, בעצם, מגיש את מועמדותו כפותר בעיות ועונה על צורך של המעסיק ולא כמי שבא להיות במקום בו חסר עובד, או מילוי מקום ריק במצבת כוח האדם בחברה.
"הייתי טוב, אבל לקחו מישהו שכנראה היה יותר טוב ממני". זאת טעות נפוצה בקרב מועמדים למשרה מסוימת. לא מחפשים את המועמד הכי טוב, מחפשים את המועמד הכי מתאים. במהלך הראיון נעשה מאמץ מצד שני הצדדים למצוא התאמה בין המועמד, התפקיד ומקום העבודה. מחקרים מראים שמנהלים נוטים לגייס עובדים שדומים להם ולא מועמדים השונים מהם.

סיכום ראיון

כמו בכל דיון, כדאי לערוך סיכום דיון ולצאת עם משימות/מטלות לביצוע. אחרת, מה הטעם בלשבת ולהתקשקש? איזו תכלית יש בדיון? עם סיום הראיון המועמד צריך לצאת עם 'סיכום ראיון'. אם המועמד ישאל את השאלות הנכונות, בד"כ המראיין יעביר למרואיין את התרשמותו האמיתית ויגיד לו מה צפוי להיות בהמשך. הרגשה טובה הדדית, ערובה לראיון מוצלח ומקדם להצעת עבודה.

ברק בעיניים!

לסיכום, הנקודה החשובה ביותר שקשה בד"כ להסביר אותה: ברק בעיניים! כדי לקבל תפקיד שאתה באמת רוצה, אמצעי התקשורת הטוב והמשמעותי ביותר הוא המבט. ישנה התקשורת המילולית וישנה התקשורת הבלתי מילולית. לא חשוב מהו התפקיד עליו אתה מתמודד, חשוב ביותר שבתוך עצמך תהיה נחוש: התפקיד - שלך!
נתקלתי במועמדים ששאלו אותי: אני לא איש מכירות, למה אני צריך ברק בעיניים? התשובה מאוד פשוטה: ללא ברק בעיניים לא יעבור המסר מהמועמד למראיין "אני רוצה את התפקיד". אז למה לקחת מועמד שאינו רוצה את התפקיד אם אפשר לקחת מועמד שמאוד רוצה?


המסר שאתה רוצה להעביר


כדי להעביר מסר של נחישות, שמור על נחישות והקשבה, שכנע את עצמך שאתה כבר קיבלת את התפקיד והתנהג עם המראיין כאילו אתה כבר עובד החברה.
כותב המדריך, מאמן מומחה, מאסטר בהתנהגות ארגונית ו- supervisor של מאמנים, פיתח שיטה ייחודית להכנה לראיונות עבודה ולכתיבה אפקטיבית של קורות חיים. לשאלות, הבהרות, מאמרים נוספים בנושא או הכנה לפני ראיון עבודה.
מאת: גדי ישראלי - מאמן מומחה, הכנה לראיון עבודה, כתיבת קורות חיים מקצועית.

חשיבותו של ראיון עבודה - מכון ישראלי