האם כדאי להעסיק מנהלים בכירים באאוטסורסינג?

לקוחות ממליציםיצירת קשרטלפון

האם כדאי להעסיק מנהלים בכירים באאוטסורסינג?

יש שורה ארוכה של יתרונות וחסרונות המלווים העסקת מנהלים בכירים בשיטה של מיקור חוץ.

על מנת לבצע סקירה אפקטיבית של תכונות מן הסוג הזה, כדאי קודם כל להסביר מהו מיקור חוץ. באופן עקרוני מדובר על שיטת העסקה בה הארגון מעביר פעילויות שאינן נמצאות בבסיסו לידי קבלן חיצוני. מבחינת הארגון, התוצאה היא טיפול בפעילויות הליבה בלבד. השיקול המלווה את הבחירה בשיטה של מיקור חוץ הוא התמקדות בתחום התמחות מסוים אחד וקיום מוטת שליטה רחבה על האגפים היצרניים.

בכל הנוגע למחלקת רכש ולוגיסטיקה בארגון בארגון, קיימים יתרונות משמעותיים המצביעים על הפוטנציאל הטמון במיקור חוץ:

1. ראשית, השיטה הזו מאפשרת שימוש באנשי מקצוע המכירים את תחום הלוגיסטיקה על בוריו. הם יכולים למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות בלתי צפויות ולהעמיד לרשות הארגון ארגז כלים רחב ודינאמי.

2. שנית, ארגון המנצל את היתרונות של אאוטסורסינג על ידי מחלקת רכש ולוגיסטיקה משפר את הביצועים ואת התפוקה. מחלקת הרכש והלוגיסטיקה אחראית על עשרות פרטים בתוך הארגון ובעזרת מיקור חוץ ניתן לרכז את הטיפול בנושא תחת קורת גג אחת.

איך נמנעים מהחסרונות של מיקור חוץ?
השאלה האם כדאי להעסיק מנהלים בכירים באאוטסורסינג תלויה בסוג המטרות שרוצים להשיג. באופן עקרוני, החסרונות של מיקור חוץ הם זליגת ידע למתחרים, שימוש בחברות משותפות לניהול מידע, קושי בבקרה ופיקוח, קשיים כלכליים מצד ספקי שירות ולעיתים גם קשיים בהטמעת מערכות חכמות לניהול ידע ומידע בתוך ארגונים או גופים מסורתיים.

יתרה על כך, בשנים האחרונות החלה להופיע ביקורת הקשורה לרצון מצד הספק להוזיל את השירות בצורה שפוגעת באיכותו עבור הלקוח. על החסרונות האלו ניתן להתגבר רק אם מעסיקים מנהלים בכירים בצורה הנכונה. מי שרוצה להימנע מהחסרונות של מיקור חוץ צריך להגדיר היטב את המטרות והיעדים. יש לזכור כי השיטה של מיקור חוץ לא מתאימה לכל ארגון, אולם הפוטנציאל הטמון בה הוא אדיר. זו דרך מצוינת לקצר תהליכים ולהבטיח טיפול יעיל בנושאים הקשורים לרכש, ניהול מלאי, לוגיסטיקה ועוד.

קבלן כוח אדם או הקצאת משימות?
ניתן גם להבדיל בין אופנים שונים לשימוש במיקור חוץ. יש חברות שיעדיפו להעסיק מנהלים בכירים בצורה כזו על ידי העברת אגפים שלמים לחברות חיצוניות, לעומת ארגונים שישתמשו בשיטה לצורך שיפור ופיתוח מערכות קיימות בלבד.

ההבדלים העיקריים בין שימוש בשיטות אאוטסורסינג הוא בין העסקת כוח אדם לבין הקצאת משימות למיקור חוץ כללי. בהעסקה באמצעות קבלן כוח אדם, המעסיק בפועל הוא המנהל את פעילותו של העובד. לעומת זאת, בהעברת משימות למיקור חוץ הגוף המבצע את המשימה הוא זה שאחראי גם על הניהול. בכל הנוגע למחלקת רכש ולוגיסטיקה בארגון רצוי להשתמש בהקצאת משימות למיקור חוץ כללי וכך לגרוף את כל היתרונות.

האם כדאי להעסיק מנהלים בכירים באאוטסורסינג?