מי בודק את הקורות חיים שלי?

לקוחות ממליציםיצירת קשרטלפון

חשבתם פעם איזה מסלול עשו קורות החיים שלכם לפני שהתקבלתם לעבודה?

אם אתם מחפשים עבודה ועוד לא יצא לכם להבין איזה מסלול עוברים קורות החיים, זה הזמן לחשוב על כך. קורות החיים יכולות להשפיע בצורה משמעותית על הקבלה לעבודה וישנה חשיבות רבה לעריכתם כראוי. כמובן, בנוסף לעריכה טובה מומלץ גם למצוא את הגורמים הנכונים שיסייעו להבאתם למקום הרלוונטי, אך ללא הבנה איזה מסלול המסמך שנראה כל כך פשוט עושה, קשה מאד להתקבל לעבודה.

שלב ראשון בדרך – כתיבת קורות החיים 

השלב הראשון בדרך להשגת העבודה החלומית עובר בכתיבה נכונה של קורות החיים. בקורות החיים חשוב לכתוב את כל מה שיכול להיות רלוונטי למשרה. כלומר, לא מספיק לכתוב רק קורות חיים מחמיאים אלא חשוב לשים דגש ולהתייחס למה שנדרש במשרה. היום אנו יכולים לראות כי מי שכותב קורות חיים באופן מקצועי מקפיד גם בתחילתם וגם בסופם לכתוב כמה תכונות רלוונטיות למשרה וכי קורות חיים שכאלו מעלות את הסיכוי להגיע לראיון עבודה. חשוב לדעת כי קורות החיים מהווים את הסינון הראשוני (ולפעמים גם השני) למשרת החלומות ולהתייחס לכתיבתם בהתאם.

שלב שני – הגעה אל חברת ההשמה

לאחר כתיבת קורות החיים מגיעים רוב האנשים אל חברת ההשמה. יש אנשים שמגיעים באופן ישיר לחברת ההשמה על ידי יצירת קשר אישי ומתוך נקודת הנחה שהחברה רוצה לדאוג להם לעבודה ויש שמגיעים אליה לאחר שליחת קורות החיים למודעות דרושים. חשוב לדעת כי חברת ההשמה תפקידה לסייע לאנשים למצוא עבודה. בחברה יושבים אנשים מקצוע שרבים מהם בוגרי קורס משאבי אנוש ויש באפשרותם לתת המלצות לכתיבת קורות החיים, לבצע ראיון מוקדם, למצוא משרות רלוונטיות ולהעלות את הסיכוי למציאת עבודה.

שלב שלישי – הראיון

רבים משוכנעים כי ראיון העבודה הוא הגורם היחיד שמשפיע על הקבלה לעבודה אך חשוב לדעת כי הרושם מקורות החיים וההמלצה מחברת ההשמה יכולות להשפיע מאד על הקבלה כשהשלב האחרון הוא ראיון העבודה וחשוב לדעת כמה דברים עליו:

המראיין מסתכל על קורות החיים – חשוב לדעת כי קורות החיים עוברים כמה שלבים ובסופו של דבר מגיעים למראיין. הנושאים אשר עלו בקורות החיים (כמו למשל תקופות עבודה קצרות) צפויים לעלות בראיון.

חייבים להתכונן גם לראיון – ממש כפי שמשקיעים בכתיבת קורות החיים ושליחתם כך חשוב להשקיע בהכנה לראיון עבודה. ההכנה יכולה לחסוך את מספר הראיונות ולהעלות את סיכויי הקבלה בצורה משמעותית.

המראיין גם מסתכל עליכם – המראיין לא רק קורא את קורות החיים ושומע את מה שיש לכם לומר, הוא גם מסתכל על איך אתם נראים ומתנהלים ולכן חשוב להתאים את המראה לתפקיד אליו אתם מתראיינים. במהלך הראיון יש להימנע מקפיצות רגליים וכסיסת ציפורניים לאלו שנוהגים לכסוס.

מסלול הקבלה לעבודה